B-körkort

Skräddarsytt B-körkort i Ystad

Drömmer du om att kunna ta dig runt på egen hand, behöver du körkort i arbetet eller har du ett annat mål? Oavsett din anledning hjälper Ystad Trafikutbildning dig med att ta ditt B-körkort för personbil i Ystad. Vi har hela utbildningen med kurser och övningskörning för b-körkort på ett och samma ställe.

Vi erbjuder ett skräddarsytt paket för att du ska kunna ta ditt B-körkort. Men först finns där en del krav du måste uppfylla. Dessa krav är att du:

  • ska ha ett giltigt körkortstillstånd
  • är permanent bosatt i Sverige eller har studerat här i minst 6 månader
  • är 18 år gammal
  • har genomfört och är godkänd på riskutbildning del 1 och 2
  • ska ha genomfört ett godkänt förarprov, bestående av ett kunskapsprov och ett körprov
  • har inget annat körkort utfärdat i någon annan stat inom EES-området. Om du har ett sådant körkort behöver du byta ut det mot ett svenskt

Samtliga ovanstående punktern hjälper vi dig med och oavsett om du vill ha en längre utbildningsperiod eller en snabb och intensiv kurs, hjälper vi dig att skapa en plan anpassad efter ditt tidsschema och dina behov. Våra trafiklärare bedömer dina kunskaper och lägger sedan upp en anpassad plan utefter dina kunskaper. Det kan gå snabbare än planerat, men det kan även krävas lite längre tid innan du har ditt körkort i handen. Detta gäller både B-körkort med automat eller manuell växellåda.

Kontakta oss

Är du intresserad av att ta ditt körkort hos Ystad Trafikutbildning? Tveka inte att kontakta oss - vi svarar mer än gärna på dina frågor!

Vi hämtar och lämnar inom Ystad

Vi erbjuder fri delbetalning

Vi har vår egna trafikbana i Ystad

Vägen till körkortet

1. Inskrivning för B-körkort i Ystad

Vid en inskrivning informerar vi dig om vad det är du behöver göra för att kunna få ditt körkortstillstånd, om du inte redan har ett. En ansökan görs på Transportstyrelsens hemsida som skickas in och kompletteras med ett synintyg. Vid inskrivningen får du boka in en tid med en trafiklärare som sedan bedömer vilket paket som skulle passa dig bäst. Därefter får du ta del av bland annat schema, böcker och online-tester, beroende på körpaket.

Om du ska göra din övningskörning privat för ditt b-körkort behöver du som elev och din handledare gå en introduktionsutbildning (handledarkurs).

2. Välja paket + teori

I samråd med personalen på kontoret väljer du sedan ett lämpligt paket (se prislista) och får hjälp med att boka in dina körlektioner. Du får i samband med detta även tillgång till din digitala teoriplattform. Här kan du sedermera arbeta i din egen takt med teorin och behöver du extra stöd kan du alltid kontakta kontoret eller din trafiklärare.

3. Risketta – Riskutbildning del 1

Riskettan är en teoretisk utbildning för dig som tar ditt körkort för personbil. Här deltar du i diskussioner tillsammans med andra och reflekterar kring risker i trafiken. Riskettan kan genomföras utan några förkunskaper och kontoret eller din trafiklärare hjälper dig att boka tid.

4. Risktvåan (halkan) – Riskutbildning del 2

Risktvåan är en praktisk utbildning som genomförs på vår egen trafikbana. Här arbetar du tillsammans med andra elever och deltar i olika praktiska övningar och diskussioner kring risker i trafiken. Risktvåan kräver att du har nått moment nio i din utbildning. Du bokar in risktvåan i samråd med din trafiklärare.

5. Kunskapsprov/Teori

Hos oss får du en möjlighet att studera inför kunskapsprovet. Du får ta del av online-tester och böcker för att du ska vara förberedd inför det riktiga provet.

6. Körlektioner för B-körkort

Körlektionerna varar i 75 min där det även finns möjlighet att boka dubbellektioner. Du lägger upp en plan tillsammans med din trafiklärare över hur många lektioner du behöver.

7. Kunskapsprov och körprov för B-körkort

Kunskapsprov – Efter att du har genomfört både din risketta och din risktvåa är det dags för kunskapsprovet hos Trafikverket. Då hjälper personalen på kontoret dig med bokning. Det är viktigt att du har arbetat med teorin självständigt under hela din utbildning så att du är förberedd för ditt kunskapsprov.

Körprov – När du har genomfört ett godkänt kunskapsprov är det dags för uppkörning. I samråd med din trafiklärare lägger ni en slutplan för utbildningen och bokar in en uppkörning.

Kontakta oss för B-körkort i Ystad

Vill du göra din övningskörning i Ystad för ditt b-körkort? Kontakta oss eller besök vår anläggning så hjälper vi dig lägga upp en plan – vi ser fram emot att träffa dig!