Introduktionsutbildning

Introduktionsutbildning i Ystad

Ystad Trafikutbildning erbjuder dig och din handledare en introduktionsutbildning, även kallad handelarekurs, som ska övningsköra privat för B-körkort. Utbildningen är obligatorisk för både dig som ska övningsköra dig som ska handleda.

Vår handledarekurs i Ystad är minst tre timmar lång och när utbildningen är över registrerar vi det hos Transportstyrelsen. Först då kan din handledare ansöka om handledarskap. Du som elev måste ha ditt körkortstillstånd klart och kom ihåg att du måste vara 15 år, 9 mån för att kunna gå utbildningen och 16 år för att börja övningsköra.

Minska olyckor vid övningskörning

Under utbildningen får handledaren och eleven bland annat lära sig mer om vad man kan göra som bilförare för att minska miljöpåverkan under bilkörningen. Något som också är viktigt, vilket vi lyfter fram under utbildningen, är hur vi tillsammans kan minska olyckor i trafiken. Enligt statistik är unga förare idag överrepresenterade när det gäller svåra olyckor i trafiken. Det är därför viktigt att redan från början introducera ett starkt säkerhetstänk, vilket är en avgörande faktor för att lyckas ändra på det. Sedan introduktionsutbildningen infördes har olyckor vid övningskörning minskat med 50%. Utbildningens syfte är helt enkelt att öka säkerheten och minska olyckorna på vägen.

Viktigt att tänka på

Här kommer några viktiga saker att tänka på för dig som ska gå på vår handledarekurs i Ystad:

  • Du som elev behöver inte vara inskriven på skolan.
  • Utbildningen är giltig i 5 år.
  • Varje elev och handledare som ska övningsköra måste genomföra introduktionsutbildningen.
  • Utbildningen behöver vara giltig för att Transportstyrelsen ska kunna godkänna en ansökan om handledarskap.

Boka tid hos oss redan idag

Behöver du gå på Ystad Trafikutbildnings handledarekurs? Boka tid redan idag, eller kontakta vårt kontor för eventuella funderingar och rådgivning.

Kontakta oss

Är du intresserad av att ta ditt körkort hos Ystad Trafikutbildning? Tveka inte att kontakta oss - vi svarar mer än gärna på dina frågor!

Vi hämtar och lämnar inom Ystad

Vi erbjuder fri delbetalning

Vi har vår egna trafikbana i Ystad